Neumann U87

Night PorterGear

Neumann U87 microfoon opnamestudio muziekstudio studio night porter opnemen
Neumann U87

Nieuw in de mic locker: de absolute klassieker Neumann U87.
Dit is waarschijnlijk dé bekendste professionele studiomicrofoon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je deze microfoon in zowat elke grote opnamestudio tegenkomt. Ik ben dan ook heel blij om deze eindelijk aan de collectie te kunnen toevoegen.

De U87 is het best gekend voor warme upfront vocal opnames, maar is ook heel populair voor akoestische gitaar, contrabas, piano, percussie, drum room mic en zoveel meer. Dankzij de verschillende richtingskarakteristieken zoals cardoïde, figure of eight en omni kan je ook leuk experimenteren met verschillende high-end klankkleuren. Een echte all-rounder dus, die zowat overal de typische Neumann sound klaar speelt.

Geschiedenis

De Neumann U87 werd geïntroduceerd in 1967 als opvolger voor de de U67. Dankzij de laatste innovaties kon de U87, in tegenstelling tot de U67, gebruik maken van fantoom voeding in plaats van een aparte stroomunit. Ook werden de tubes uit de U67 vervangen door een FET circuit, waardoor de microfoon een modernere en heldere sound kreeg.

Deze kwalitatieve upgrades in combinatie met een natuurlijke sound maakten van de Neumann U87 een absolute lieveling van techniekers en producers. Het is dan ook geen wonder dat je vanaf de jaren ’70 in geen enkele professionele studio meer kon binnenwandelen zonder één van deze microfoons tegen te komen.