Nieuw speelgoed: De Slate ML-2

Night PorterGear

Slate ML 2 opnamestudio muziekstudio recording Slat Digital

De Slate ML-2 is de recentste aanvulling aan de studio collectie. Deze kleinmembraam condensator microfoon is de nieuwste telg van de Slate microfoon lijn. Wat deze microfoon zo speciaal maakt is dat je met één microfoon meerdere modellen kunt emuleren.

Een handig beestje dus! Als aanvulling op de ML-1 groot condensator variant emuleert deze mic vooral bekende dynamische mics zoals de SM57, MD421 en D-12. Maar ook ribbon mics zoals de Royer R-121 en condensator mics zoals de AKG C414.
De echte versies van een deel van deze emulaties zitten trouwens ook al gewoon in onze mic locker. Waarom dan deze microfoon kopen?

Slate ML-2 microfoon

Wel ten eerste was ik overtuigd van de grote broer van de ML-1, ten tweede krijg je heel veel keuze qua klankkleur met 1 mic en ten slotte kan je achteraf deze klankkleur nog aanpassen naargelang wat het beste past in het nummer. Je kan namelijk de mooiste microfoon ter wereld hebben, maar als hij niet past binnen jouw nummer…dan ben je er bitter weinig mee.

Natuurlijk klinkt de ML-2 niet 100% hetzelfde als de originele versies, maar hij komt er wel verschrikkelijk dicht bij in de buurt en eigenlijk is dat het punt ook niet. Uiteindelijk wil je microfoon die goed klinkt op jouw specifiek instrument of stem. Deze microfoon geeft je de vrijheid door snel te kunnen experimenteren en de mooiste sound te kiezen voor jouw nummer. Slate Digital weet dit ook en heeft dan ook een paar ‘frankenstein’ emulaties toegevoegd aan het pakket. Mics die vertrekken van het origineel, maar dingen doen die de originelen niet doen. Dit geeft je weer meer opties en mogelijkheden bij het vastleggen van jouw muziek.